Deri popülerdir. Nefes alabilir, teri emer ve ayakkabının içindeki ayakların aşırı ısınmamasını sağlar. Bununla birlikte, deriden yapılan ürünler, derinin esnek ve yumuşak kalması için iyi bakıma ihtiyaç duyar. Bununla birlikte, deri bakımı yaparken dikkate alınması gereken birkaç nokta vardır.
Deri bakımı – neden önemlidir?
Deri, hayvan derisinden yapılır ve bu nedenle nefes alabilir. Ancak cilt gözenekli olduğu için su itici değildir ve bu nedenle sıvıyı emer. Cilt artık kendi kendine besin sağlayamadığı için, bunların özenle tekrar eklenmesi gerekir. Aksi takdirde deri çatlar, kırılgan hale gelir ve uzun vadede kırılır. Uygun bakım bunu önleyebilir.
Deri ayakkabılar, ne sıklıkla giyildiklerine bağlı olarak her iki ila üç haftada bir temizlenmeli ve bakımı yapılmalıdır.

Sıklık, ayakkabıların neme ve kire ne kadar maruz kaldığına ve ne sıklıkla giyildiklerine bağlıdır. Ayakkabılar yılda iki ila üç kez içeriden temizlenmelidir. Ne kadar iyi bakılırsa, o kadar uzun süre dayanır.
Deri bakım ürünleri
Uygun bakım aynı zamanda ne tür bir deri olduğuna da bağlıdır. Her ikisi de farklı bakım gereksinimlerine sahip süet ve pürüzsüz deriden yapılmış ürünler var. Süet daha yumuşak ve liflidir. Lifler nedeniyle, lifler birbirine yapışabileceğinden deri su ile temizlenmemelidir.
Bu yüzden önce lifleri fırçalayın, böylece tekrar dik dursunlar. Lifleri tekrar birbirine yapıştıracağından temizlik için krem veya gres kullanmayın. Sadece kiri ve kiri fırçalayın. İnatçı lekeler süet ayakkabı sabunu ile çıkarılabilir. Sonra süet-kauçuk bir fırçayla süeti tekrar pürüzlendirin.
Pürüzsüz deri söz konusu olduğunda, genellikle ayakkabılara parlaklığını geri vermekle ilgilidir. Her şeyden önce, deriyi çizmemeye dikkat ederek fırçalanmalıdır. Dış kenarları nemli bir bezle silerek temizleyin. Ayakkabıların kurumasını bekleyin ve ardından ayakkabı cilasıyla ovalayın. Bundan sonra, ayakkabıları cilalayabilir ve nihayet kalanını bir bezle silebilirsiniz.
Deri ayakkabıları yağlamak için özel deri gresi kullanabilirsiniz. Talk aynı zamanda deriye besin maddelerini geri vermek için de uygundur. Bunun için talk veya deri yağına bir bezle masaj yapın.

Ev eşyalarının bakımı için, bir muz kabuğunun içini pürüzsüz deriye sürebilirsiniz. Muz kabuğu deriye yeni bir parlaklık verir. Alkolsüz ıslak mendiller, derinin hızlı bir şekilde temizlenmesi için idealdir. İçerdiği yağlar deriye iyi bakar. Lekeleri çıkarmak için sirke suyu kullanabilirsiniz. Suyu lekelerin üzerine sürün ve ardından lekeleri temiz su ile tekrar silin. Vazelin ayrıca hızlı bakım için de uygundur. Bu, derideki küçük çatlakları doldurur ve deriyi su, kir ve nemden korur.
Sadece pürüzsüz deriye vazelin sürmeniz önemlidir.
Süet için temizlik köpüğünü ıslatıp sonra yıkayarak kullanabilirsiniz. Yağ lekelerini çıkarmak için lekenin üzerine kuruyup etki etmesini sağlayabileceğiniz mısır nişastası kullanabilirsiniz. Alternatif olarak kuru şampuan da uygundur. Kahve ayrıca koyu süet için yardımcı olur. Kirli bölgeleri kahve ile ovalayın ve ardından her şeyi durulayın.
Ağır kurumuş lekeler zımpara kağıdı ile silinebilir. Zarar görmemesi için çok sert ovalamamak önemlidir. Deriyi tekrar pürüzlendirmeyi unutmayın.