Duygularımıza Yön Verelim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüz dünyasında bireyler en çok zamanı çalışırken harcadığı için çalışanların iş bilgileri, performansları ve fiziksel durumlarının yanında duygusal durumlarına daha fazla önem verilmelidir. Kişilerin duyguları iş hayatının içinde yer alır ve iş hayatının ayrılmaz bir parçasıdır. Örneğin; mutsuz bir birey iş ortamında meydana gelen olayları olumsuz bakış açısıyla algılama ve yorumlama eğiliminde olacaktır. İçinde bulunduğu yaşadığı yoğun duygusal gerilimi ve temelde kendisi ile ilgili olan inançlarını (ne zaman neyi becerdim ki zaten ya da benden iş çıkmaz, ben böyleyim gibi) besleyeceği için mutsuzluk ve iş tatminsizliği yaratacaktır. Koşullar ne olursa olsun olumsuz duygulanıma sahip mutsuz çalışanlar yaşama dair olumsuz algı ve beklentileri nedeniyle olumlu duygulanıma sahip mutlu çalışanlar kadar mutlu olmayacaklardır. İş yaşamı açısından bakıldığında olumsuz duygulanıma sahip çalışanların, yoğun olarak iş-özel yaşam dengesini kuramadıkları ve sık sık çatışma yaşadıkları, buna bağlı olarak özellikle iş performanslarının olumlu duygulanıma sahip çalışanlardan daha düşük olduğu, işten kaç eğiliminde oldukları ve başarı konusundaki güdülerinin de düşük olduğu görülmektedir.

Yaşamın amacı mutlu olmaktır. Zihinsel durumdan çok bireyin içinde bulunduğu koşullar ve yaşadığı olaylar mutluluğu belirlemektedir. Mutluluğu yakalamak için davranış ve görüş açılarının yeniden biçimlendirilmesi ve yürekler ile zihinlerin sistemli bir biçimde eğitilmesi gerekmektedir. Yani mutluluğun anahtarı kişinin kendi elindedir (Lama ve Cudler,). Günümüzde mutluluk ne bir vaat ne de politik bir düşüncedir. Mutluluk artık insanların en doğal hakkı hatta görevi haline gelmiş durumdadır. Var olmak, mutluluğa erişebilmek ve mutluluğu yapılması gereken bir ödev olarak bellemek demektir

Seligman ve Csikszentmihalyi ; pozitif psikolojinin üç seviyesini şu şekilde ifade etmiştir. Umut ve iyimserlik (gelecek için).

Pozitif bireysel özellikler:

Sevgi ve iş yeteneği, cesaret, kişilerarası yetenek, estetik duyarlılık, azim, affedicilik, özgünlük, ileri görüşlülük, maneviyat, yüksek yetenek ve erdemlilik. Bireyleri daha iyi vatandaşlığa doğru hareket ettiren kurumlar ve sivil erdemler (örgütsel seviye): Sorumluluk, fiziksel ve duygusal doygunluk, fedakârlık, nezaket, ılımlılık, hoşgörü ve iş ahlakı. Hayatımızın hemen hemen her köşesinde bizi bekleyen olumsuzluklar mutlaka oluyor. Bunlarla bas etmenin yolu anı yaşayıp an-da bırakmaktır değerli okuyucular… GERİYE BAKTIĞIMIZDA İŞ, ÖZEL VE SOSYAL HAYATIMIZ DA BİR ŞEYLERİ BAŞARABİLMEK VE KENDİMİZİ POZİTİF VE MUTLU HİSSETMEK İÇİN GERİYE DEĞİL İLERİYE BAKALIM…

seo hizmeti - seferihisar web tasarım

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

His Medya | Haber, Video, Yaşam, Astroloji ve dahası... ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!